Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Δύο Γάιδαροι μαλώνανε...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

   Πρέπει να πω πως περίμενα με πολύ μεγάλη περιέργεια να δω πως θα εξελισσόταν αυτή η μέρα. Έπειτα από κάποιες εβδομάδες πτώσης των κινητοποιήσεων, οργανώνεται μια δυναμικότατη απεργία που συγκέντρωσε πρωτοφανή αριθμό διαδηλωτών. Βλέποντας τα πρώτα πλάνα απο την τηλεόραση δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ,μετά απο τόσο καιρό κατάφερε να συγκροτηθεί κάτι τόσο μαζικό, μια κοινωνία οργισμένη, δυναμική , που δείχνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αγανάκτησή της.

   Έτσι λοιπόν, περίμενα ότι και η δεύτερη μέρα θα είναι ακόμα καλύτερη και όντως έτσι ξεκίνησε. Είμαστε όμως Ελλάδα και κάτι τέτοιο είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Μέσα σε κάποια ώρα ξεκίνησαν  τα γνωστά επεισόδια απο τους γνωστούς άγνωστους. Βάλε λίγους προβοκάτορες, λίγα χουλιγκάνια, λίγα 16χρονα ψευτομπαχαλάκια κ αμέσως θα έχεις μια ομάδα ΗΛΙΘΙΩΝ που κάθε φορά καταφέρνει να γαμάει το κίνημα. Αυτήν την φορά όμως το παρατράβηξε, δεν δικαιολογείται, όποια και να είναι η αφορμή, η επίθεση με πέτρες και μπουκάλια προς κάποιον άλλον διαδηλωτή.

Για να πάρουμε τα γεγονότα απο την αρχή. Το ΠΑΜΕ ως συνήθως κατέβηκε μόνο του στην διαδήλωση, παραμένοντας όμως στο Σύνταγμα μαζί με τους υπόλοιπους  διαδηλωτές (μπράβο γ αυτό). οι πρώτες ταραχές ξεκίνησαν όταν μέλη του ΠΑΜΕ περιφρουρούσαν την Βουλή μη αφήνοντας κόσμο να περάσει, κ εδώ ήταν το λάθος τους. ΔΕΝ και το τονίζω ΔΕΝ προσπαθούμε να επιβάλουμε στο κίνημα τα δικά μας χαρακτηριστικά, συμμετέχουμε σε αυτό στον βαθμό που μας εκφράζει και προσπαθούμε να συνδιαμορφώσουμε.

  Με βάση την παραπάνω αφορμή ξεκίνησαν οι διαπληκτισμοί προκαλώντας τεράστια ένταση και καταλήγοντας σε ανοιχτές συγκρούσεις μεταξύ ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων. Προσωπικά διαφωνώ κάθετα και με τους δύο χώρους αλλά όποιες κ αν είναι οι διαφωνίες, γαμώτο, δεν επιλέγεις να παίξεις ξύλο σε μια τέτοια μέρα και μάλιστα έξω απο την Βουλή την στιγμή που συμβαίνουν 100 φορές πιο σημαντικά πράγματα απο τα ηλίθια κολλήματα σου. Θες να σπάσεις ΠΑΜίτες στο ξύλο? Συγκράτησε λίγο την "φοβερή αντιδραστικότητά σου" για άλλη ώρα και άλλο μέρος χωρίς να εμπλέκεις τον κόσμο που βρίσκεται εκείνη την ώρα εκεί και ίσως να έχει διαφορετική αντίληψη από σένα, κάτι βέβαια που αδυνατείς ή μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις.

   Ξέρεις τι με τσαντίζει περισσότερο? Δεν μπορώ να ακούω από άτομα σαν εσένα αγαπητέ μου κουκουλοφόρε, να κράζεις φασίστες την στιγμή που εσύ ο ίδιος μετατρέπεσαι στα ίδια σκατά. Τα ίδια, γιατί φασίστας είναι κάποιος, που επανειλημμένα μετατρέπει κάθε διαδήλωση σε πεδίο μάχης. Υπάρχουν άτομα μέσα σε αυτήν που έχουν διαφορετικά μέσα πάλης  και δεν έχεις δικαίωμα να τους αναγκάσεις να υποστούν τα δικά σου.Την επόμενη φορά που θα κατέβεις βγάλε την μαυρίλα απο το κεφάλι (και τον εγκέφαλό σου) και δες ότι υπάρχει μία ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ που δεν θέλει να τρώει έναν τόνο χημικά για πάρτη σου. Και στο κάτω κάτω ξέρεις ότι αυτήν η δράση σου  είναι πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κάθε προβοκάτορα ασφαλίτη που θέλει να διαλύσει την διαδήλωση, και παρόλα αυτά συνεχίζεις τροφοδοτώντας αυτό που "αντιμάχεσαι". 

Θα μπορούσα να πω άπειρα ακόμη πράγματα γ αυτόν τον χώρο, αλλά η εκτόξευση χολής σταματάει εδώ. Συμπέρασμα? 1 άνθρωπος νεκρός και 40 τραυματίες.