Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αγαπητέ Έλληνα

Αγαπητέ Έλληνα, αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου σε σένα. Ναι, σε σένα που είσαι ένας έντιμος πολίτης, αγαπάς την μαμά πατρίδα γιατί πιστεύεις ότι είμαστε ο πιο γαμάτος λαός με την πιο γαμάτη ιστορία και το γαμάτο τζατζίκι (απαίσιο). Κάθεσαι και αναρωτιέσαι λοιπόν τώρα πως ΚΑΤΆΝΤΗΣΑΝ την όμορφη χώρα σου έτσι. "Αυτά τα γουρούνια, τα τέρατα οι πολιτικοί" λες καθώς βλέπεις τα δελτία των ειδήσεων και ξεφυσάς αγανακτισμένος.

Άκουσες ότι αυτές τις μέρες κάποιος κόσμος μαζεύεται στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει. Στην TV  τους αποκαλούσαν Αγανακτισμένους. "Ωραία" λες, " κ εγώ αγανακτισμένος είμαι οπότε θα πάω". Πηγαίνεις λοιπόν και όντας μέσα σε ένα κλίμα οργής και αγανάκτησης επιδίδεσαι στο ομαδικό μούντζωμα της Βουλής. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα βήμα προόδου αν ζούσαμε στην εποχή των πιθήκων. Δυστυχώς όμως για σένα φίλε μου έχουμε 2011. Καθώς λοιπόν στέκεσαι εκεί μαζί με άλλους πόσους φωνάζοντας αδιάκοπα "κλέφτες κλέφτες" κάτσε πέντε λεπτά και σκέψου, πέντε λεπτά δεν χρειάζεται παραπάνω για να δεις ότι πίσω από αυτούς κρύβεσαι εσύ.
Εσύ  ήσουν αυτός που έκανες λιτανείες έξω από τα γραφεία του κάθε βουλευτή περιμένοντας να βολέψει το παιδάκι σου ή σένα κάπου στο δημόσιο.
Εσύ ήσουν αυτός που όντας μηχανικός σε υπηρεσίες  ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ κλπ επί χρόνια έπαιρνες μισθούς τριπλάσιους καθηγητών πανεπιστημίου. τότε όμως δεν μιλούσες γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν καλό.
Εσύ ήσουν αυτός που αγνοούσες ηθελημένα την ύπαρξη φορολογικής δήλωσης θεωρώντας τον εαυτό σου πολύ έξυπνο για να πληρώσει.
Εσύ είσαι αυτός που το ένα και μοναδικό κριτήριο για το που θα δώσεις την ψήφο σου κάθε τετραετία  είναι το που θα βολευτεί καλύτερα η ατομάρα σου.
Εσύ είσαι αυτός που στο νοσοκομείο βάζεις εκ των προτέρων στην τσέπη της νοσοκόμας χρήματα για να σε περιποιηθεί καλύτερα απο τους άλλους κοινούς θνητούς και μετά χτυπιέσαι για τα φακελάκια.

Τα "εσύ" είναι ακόμη πάρα πολλά και τα πέντε λεπτά έχουν ήδη τελειώσει. Είναι όμως αρκετά για να σε κάνουν να αναλογιστείς το μερίδιο της δικής σου ευθύνης μέσα σε όλα αυτά. Οι βουλευτές δεν είναι παρά η βιτρίνα μίας κοινωνίας που εδώ και έναν αιώνα έμαθε να λειτουργεί υπό τέτοιους όρους. μία κοινωνία που αρνείται κατηγορηματικά να συνειδητοποιήσει ότι μόνο αν  το όλον λειτουργεί αρμονικά, τότε και το κάθε άτομο επιμέρους θα λειτουργεί αρμονικά εξίσου. το λάθος είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε ατομικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα. Το κράτος είμαστε εμείς και τον εαυτό μας πρέπει πρώτα να αλλάξουμε γιατί δεν ΚΑΤΆΝΤΗΣΑΝ πέντε άτομα την χώρα έτσι, όλοι την ΚΑΤΑΝΤΉΣΑΜΕ και τώρα αποποιούμαστε κάθε ευθύνη.

Γ αυτό λοιπόν φίλε μου έτσι όπως στέκεις με το χέρι σηκωμένο, καν το μια στροφή 180 μοιρών ώστε να βλέπει την μάπα σου. Μετά κατέβασέ το και σκέψου τι μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα.


 















1 σχόλιο: